Op autojacht: kies ik voor benzine of toch diesel?

Bij de aanschaf van je auto heb je de keuze uit verschillende brandstoffen, de meest voorkomende Diesel en Benzine. Het is bij een auto cruciaal om de brandstof goed te kiezen, omdat het je langer plezier kan geven van je auto of een aardige duid kan schelen! We helpen je op weg en zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

*Benzine*
Bijna 60% van de Nederlands rijdt in een op benzine-aangedreven auto. Ook niet zo gek, want een benzine auto is een heel stuk goedkoper in wegenbelasting en verzekering! Dit kan je, in vergelijking met diesel, honderden euro’s besparen op jaarbasis. Tel uit je winst!

Een benzine auto wordt gekenmerkt door een verbrandingsmotor. Onder hoge temperatuur wordt de brandstof tot ‘ontploffen’ gebracht, wat de auto vooruit helpt. Echter is dit niet direct de meest duurzame oplossing, want je verbruik is aanzienlijk hoger dan bij bijvoorbeeld een Diesel auto. Bij korte afstanden is een benzine auto dus zeker interessant, vanwege de lage kosten, maar bij langere afstanden op een reguliere basis (meer dan 30.000 KM/J) , kun je beter overstappen naar een Diesel!

*Diesel*
Rij je veel kilometers op jaar basis? Dan behoor je waarschijnlijk tot de 42% Nederlanders die in een diesel auto rijdt! En dat is een verstandige keuze, want met jouw kilometers bespaar je zo enorm op brandstof. Een diesel auto verbrand zijn brandstof namelijk niet direct, maar drukt dit samen. Door de hoge druk komt deze tot verbranding, waardoor de auto begint te rijden. Diesel’s worden gekenmerkt door hun vele power bij lage toerentallen, wat de auto enorm zuinig maakt. Waar je een benzine auto met gemak 5.000 toeren laat lopen, gaat je dit met een diesel hoogst waarschijnlijk niet lukken!

Echter is een diesel niet altijd een koopje. De auto’s zijn in aanschaf duurder en zitten in een hogere wegenbelasting, wat hem maandelijks best prijzig kan maken. Als je echter veel rijdt, compenseer je deze kosten met wat je bespaart aan brandstof in vergelijking met een benzine.

Met deze tips proberen we het plezier wat je auto haalt te maximaliseren en onnodige kosten weg te werken. Rij je veel kilometers? Ga dan voor diesel! Rij je weinig kilometers? Kies dan voor benzine. Gelukkig hebben wij een ruim aanbod in beide brandstofgroepen in ons assortiment.